Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Όλη η Ελλάδα κατά του Κλεισθένη. Ψηφίσματα για απόσυρση από ΠΕΔ και Περιφερειακά Συμβούλια




Ευρωπαϊκή θεσμική στήριξη στη Γενική Συνέλευση της ΚΕΔΕ – Το τελικό Πρόγραμμα

Ξεκινά αύριο Πέμπτη στις 11.00 η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Αιρετών του Α’ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης για το ν/σ του Υπουργείου Εσωτερικών ...


Π.Ε.Δ. Δυτικής Ελλάδας: Απαράδεκτος ο Κλεισθένης1, επιστρέφεται στο Σκουρλέτη

Με μεγάλη πλειοψηφία το Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας στη χθεσινή συνεδρίασή του υιοθέτησε την Απόφαση της Κ.Ε.Δ.Ε. που ...

OΑΕΔ-Κοινωφελής: Στις 35.066 οι θέσεις σε Περιφέρειες, Δήμους, Δασαρχεία


Σε προσλήψεις 35.066 ανέργων μέσα από προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, αναμένεται να προχωρήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα, Περιφέρειες, Δήμοι και Δασαρχεία της χώρας.
Πρόκειται για δύο μεγάλες προκηρύξεις που θα

Ψηφίστηκε το Ν/Σ για υιοθεσία & αναδοχή | Πώς ψήφισαν για το επίμαχο άρθρο 8



Ψηφίστηκε το Ν/Σ για υιοθεσία & αναδοχή | Πώς ψήφισαν για το επίμαχο άρθρο 8
Με μεγάλη πλειοψηφία υπερψηφίστηκε από τη Βουλή, το νομοσχέδιο για την υιοθεσία και την αναδοχή. - Ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, τόνισε στη Βουλή ότι «κάνουμε το αυτονόητο ώστε κανένα παιδί να μην είναι στο περιθώριο,

Γ. Ψυχογιός: «Στο επίκεντρο το βέλτιστο συμφέρον του παιδιού»

Εμφάνιση ψυχογιός βουλή.jpg

Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με θέμα τα «Μέτρα για την Προώθηση των Θεσμών της Αναδοχής και Υιοθεσίας», συζητείται και ψηφίζεται σήμερα από την Ολομέλεια της Βουλής. Ο Γιώργος Ψυχογιός, βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την ομιλία του τόνισε τη σημασία που έχει και αυτό το νομοσχέδιο, καθώς προάγει τα δικαιώματα του Παιδιού:

«Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που έχει ως γνώμονα το βέλτιστο συμφέρον του παιδιού, μία αρχή που διατυπώνεται και στη Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού . Όσο και αν κάποιοι προσπαθούν να στρέψουν τη συζήτηση αλλού,

Κείμενο ομιλίας Γ.Τσόγκα επί του σ/ν "Μέτρα για την Προώθηση των Θεσμών της Αναδοχής και Υιοθεσίας." (08/05/2018)


http://www.ert.gr/wp-content/uploads/2017/04/Tsogas-960x580.jpg
Το παρόν νομοσχέδιο αναφέρεται σε δύο ιδιαίτερα σοβαρούς θεσμούς τού δικαίου, δύο έννοιες που σηματοδοτούν ή μπορούν να σηματοδοτήσουν το βαθμό εγγύτητας της κοινωνικής πραγματικότητας και της Κρατικής οντότητας, ως πυξίδα του επιπέδου της διαχρονικότητας

Μαρία Θελερίτη "Μέτρα για την Προώθηση των Θεσμών της Αναδοχής και Υιοθεσίας"


https://i1.prth.gr/images/282x159/files/2017/05/17/tyktfyukfjmk.jpgΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εργασίας,Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης   "Μέτρα για την Προώθηση των Θεσμών της Αναδοχής και Υιοθεσίας"

 Κατα τη συζήτηση στην Ολομέλεια την Τετάρτη 9 Μαΐου 2018, η Βουλεύτρια του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κορινθίας Μαρία Θελερίτη, αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα υπερψήφισης του σχεδίου νόμου επισημαίνοντας τα κυριότερα χαρακτηριστικά του.

Ο Πέτρος Τατούλης με διεθνείς προσωπικότητες σε συνέδριο του Economist στο Λουτράκι

Εμφάνιση TATOULIS-ECONOMIST.jpg

Το επόμενο διήμερο ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης θα υποδεχθεί στο Λουτράκι εξέχουσες προσωπικότητες της ευρωπαϊκής σκηνής, όπως τον πρώην πρωθυπουργό της Ιρλανδίας John Bruton, τον Πρόεδρο της Συνέλευσης των Ευρωπαϊκών Περιφερειών Magnus Berntsson, τον Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων Hubert Cottogni, τον Αν. Πρόεδρο του Χρηματοοικονομικού Οργανισμού Rothschild & Co, Paolo Scaroni κ.α.
Αφορμή αποτελεί το Συνέδριο που πραγματοποιείται 10-11 Μαΐου από τον κορυφαίο εκδοτικό Οργανισμό Economist, σε συνεργασία με την Περιφέρεια

Εντυπωσίασαν» τα Πελοποννησιακά Προϊόντα στην 4η Διεθνή Έκθεση «Freskon


 Εμφάνιση 20180426_184649.jpg
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετείχε από τις 26 έως τις 28 Απριλίου 2018 στην 4η Διεθνή έκθεση Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών «Freskon», η οποία πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της ΔΕΘ-HELEXPO στη Θεσσαλονίκη.
Εμφάνιση 20180426_193615.jpgΕμφάνιση 20180426_192123.jpgΗ έκθεση διοργανώθηκε από την ΔΕΘ-HELEXPO και αποτελεί το μεγαλύτερο εμπορικό γεγονός φρούτων και λαχανικών που διεξάγεται στην περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα διεθνές σημείο συνάντησης εταιρειών, παραγωγών και εμπόρων μέσα από το οποίο

Ξαφνική συνάντηση Καραμανλή – Μητσοτάκη


Συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή είχε το πρωί της Τετάρτης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο γραφείο του στη Βουλή. 
Aφορμή της συνάντησης ήταν η τριήμερη επίσκεψη του πρώην Πρωθυπουργού στη Θράκη. 
Στη διάρκεια της συνάντησης οι κύριοι Μητσοτάκης και Καραμανλής αντήλλαξαν απόψεις για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων, όπως βέβαια και για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

Ευτυχώς, επιστρέψαμε στην 11η Ιουλίου 2014!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Την περασμένη εβδομάδα, ο καναδικός οίκος αξιολόγησης DBRS Ratings Limited, προχώρησε στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας κατά μία βαθμίδα, σε Β από CCC. Όπως αναφέρθηκε, η αναβάθμιση οφείλεται στην πρόοδο που έχει επιτύχει η Ελλάδα από το 2010, τις θετικές ενδείξεις οικονομικής ανάκαμψης το 2017 και τα τρία συνεχόμενα χρόνια δημοσιονομικής υπεραπόδοσης.
Ένας καλός λόγος πανηγυρισμού για την κυβέρνηση, μόνο που ξεχνούν (και το ξεχνούν πολλοί) ότι αυτό ακριβώς είχε ξανασυμβεί στις 11 Ιουλίου του 2014!

Ισπανία: Μικρό προβάδισμα στην πρόθεση ψήφου για το Λαϊκό Κόμμα

 
Το κυβερνών ισπανικό Λαϊκό Κόμμα (PP) θα διατηρούσε μικρό προβάδισμα, αν και θα το ακολουθούσε από κοντά το φιλικό προς τις αγορές κόμμα των Ciudadanos, σε περίπτωση που διεξάγονταν  βουλευτικές εκλογές στην Ισπανία, έδειξε επίσημη δημοσκόπηση για την πρόθεση ψήφου που δόθηκε στη δημοσιότητα.
Το PP θα συγκέντρωνε το 24% των ψήφων ενώ οι Ciudadanos θα γίνονταν η δεύτερη πολιτική δύναμη, με 22,4%, ξεπερνώντας τους Σοσιαλιστές, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Κέντρου Κοινωνιολογικής Έρευνας (CIS).
Η στάση των Ciudadanos κατά του κινήματος για την ανεξαρτησία της Καταλονίας βοήθησε να ανέβει αυτό το σχετικά καινούριο κόμμα στην κορυφή πολλών δημοσκοπήσεων.
 euractiv.gr

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΑΡΓΟΥΣ - ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Εμφάνιση Korinthos ekdilosi treno 300dpi (2).jpg


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Πρωτοβουλία Πολιτών της Κορίνθου και η Πρωτοβουλία «ΤΡΑΙΝΟ ΤΩΡΑ στην Αργολίδα» οργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση για την επαναλειτουργία του τραίνου στο τμήμα Κόρινθος - Άργος – Ναύπλιο που θα γίνει το Σάββατο 12 Μαΐου 2018 στις 7.00μμ, στο Αμφιθέατρο Δήμου Κορινθίων (Δημαρχιακό Μέγαρο Δήμου  Κορινθίων).
Ομιλητές:
·        Κώστας Μπρούσαλης, εκπαιδευτικός - συγγραφέας, επικεφαλής της κίνησης Πελοποννησιακή Γραμμή.
·        Δημήτρης Νόνης, μέλος της Πρωτοβουλίας Πολιτών για την Επαναλειτουργία Τώρα του Τρένου στην Αργολίδα.
Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε όλοι, εφόσον το θέμα αφορά και το Δήμο μας, αλλά και το Νομό μας γενικότερα, αφού θα εξυπηρετηθούν τόσο οι συμπολίτες και οι συμπολίτισσες μας, όσο και οι επισκέπτες και οι επισκέπτριες του Νομού και της πόλης μας και παράλληλα θα αξιοποιηθεί ένα τόσο πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο, που ανήκει σε όλους μας και καταστρέφεται συστηματικά λόγω της αχρησίας τα τελευταία χρόνια.

Θοδωρής Βασιλακόπουλος



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΟΥΛΗΝΑΡΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ


ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Π. ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ
Α' ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΕΔΕ

Θοδωρής Βασιλακόπουλος Ανακοίνωση για την αποχώρηση από το ΠΣ της Παρασκευής 4 Μαΐου



Την περασμένη Παρασκευή 4 Μαΐου στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ζήσαμε ένα άλλο επεισόδιο του τρόπου με τον οποίο η Περιφερειακή Αρχή και συγκεκριμένα ο κ. Τατούλης παραβιάζουν κάθε λογική δημοκρατικής λειτουργίας και δεν έχουν κανένα πρόβλημα να στραφούν κατά των αυτονόητων για λόγους που πραγματικά φαντάζουν ακατανόητοι, αν δεν υποκρύπτουν σκοπιμότητες οποιασδήποτε μορφής. Ενώ είχαμε ζητήσει τέσσερις

Πεθαίνει ή παραιτείται δήμαρχος και βγαίνει νέος από άλλη παράταξη! Τα τρελά του Κλεισθένη

Είναι σαφές ότι όταν ένα Νομοσχέδιο μπαίνει σε διαβούλευση θα υπάρχουν προτάσεις, παρατηρήσεις ,διαφωνίες, συγκλίσεις και ...

ΑΙΡΕΤΟΣ.GR

Νίκος Χαβέλης/ Συνέντευξη στην Μαίρη Νικολοπούλου/ ΗΛΕΚΤΡΑ FM 98,8


Στην εκπομπή "Με τη Μαίρη ως το μεσημέρι",ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ξυλ/στρου, Νίκος Χαβέλης , μίλησε για την ένταση που προκλήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλιου,τα "πυρά" που δέχθηκε και την φρασεολογία εκ μέρους αντιδημάρχων αλλά και "χειρονομία"αντιδημάρχου ,για την τοποθέτηση και άρνηση του Εμπορικού Συλλόγου όσον αφορά τη πεζοδρόμηση κεντρικής και μοναδικής εμπορικής οδού στη πόλη του Ξυλ/στρου.

www.hlektra.fm e-mail:info@hlektra.fm τηλ: 2741111388
ΗΛΕΚΤΡΑ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

Το Ορεινό Χελυδόρι ( Κούτος) τιμά τον προστάτη του Άγιο Νικόλαο


Σήμερα Τετάρτη 9 Μαΐου 2018,  εορτάζει ο αξιόλογος ιστορικός , αλλά ίσως και ο μοναδικός για την σπανιότητα του σε όλη την Ελλάδα Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου στο Ορεινό Χελυδόρι ( Κούτος). Πολλοί  κάτοικοι από το Δερβένι , τα Μεντουριάνικα και τα  γύρω χωριά της περιοχής  ανέβηκαν στο Ορεινό Χελυδόρι για να τιμήσουν τον Άγιο Νικόλαο "προστάτη" του χωριού, όπου τέλεσαν Θεία Λειτουργία  μετά .αρτοκλασίας..
Ο ναός του Αγίου Νικολάου, κτίστηκε πριν το έτος 1798, από την βυζαντινή οικογένεια Μαμωνά, η οποία ήλθε και εγκαταστάθηκε εδώ γύρω στα 1300 μ. Χ

Στον τελικό της Eurovision η Κύπρος έμεινες εκτός η Ελλάδα

 https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/05/gianna-terzi-3terzi-500.jpg

Με το «Όνειρό της» για σύμμαχο, η Γιάννα Τερζή αν και κατάφερε να ξεχωρίσει στη σκηνή της Eurovision, στον Α’ Ημιτελικό δεν κατάφερε να πάρει όμως το πολυπόθητο εισιτήριο για το μεγάλο τελικό της 12ης Μαΐου.
Το βράδυ της Τρίτης, στις 22.00, η ΕΡΤ1 μετέδωσε την πρώτη φάση του 63ου πανευρωπαϊκού μουσικού διαγωνισμού, που έχει σύνθημα «All Aboard» και

Eurovision 2018 – Α’ Ημιτελικός: Έλαμψε η Γιάννα Τερζή με το “Όνειρό μου”! στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας αλλά δεν περασε στον τελικό!

http://www.zappit.gr/wp-content/uploads/2018/05/giannafoto7.jpg
Τον καλύτερό της εαυτό έδωσε η Γιάννα Τερζή στον σημερινό Α’ Ημιτελικό της Eurovision 2018. Η Ελληνίδα τραγουδίστρια ανέβηκε στη σκηνή της Altice Arena και ήταν πραγματικά εξαιρετική, στη διεκδίκησή της για μια θέση στον μεγάλο τελικό. Η Γιάννα Τερζή εμφανίστηκε στην 14η θέση και άφησε πολύ καλές εντυπώσεις με την ερμηνεία της και την σκηνική της παρουσία. Το τραγούδι «Όνειρό μου» είναι σε μουσική και στίχους Γιάννας Τερζή, Άρη Καλημέρη, Μιχάλη Παπαθανασίου και Δημήτρη Σταματίου. Τη σκηνοθετική επιμέλεια της ελληνικής συμμετοχής έχει η Chali Jennings.