Σάββατο 19 Μαΐου 2018

Ο ΠΑΣ Κόρινθος πρωταθλητής - Υποβιβάστηκε ο Ηρακλης Λεχαίου - σωθηκε το Σπαθοβουνι


 https://scontent-mxp1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/32767675_1259104460891864_6406275061531017216_n.jpg?_nc_cat=0&oh=ef63c8ca1282516d793799dd6ee0cd95&oe=5B7661FB
Η αυλαία του πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας με την διεξαγωγή της 30ης (τελευταίας) αγωνιστικής ημέρας έπεσε.
Ο ήδη πρωταθλητής ΠΑΣ Κόρινθος επικράτησε στο Βέλο με 3 - 2 επί της τοπικής Ελλάδας, ενώ η μεγάλη αδικημένη  του φετινού πρωταθλήματος , η Κόρινθος 2006, συνέτριψε με 7 - 1 στον Άσσο, τον υποβιβασμένο τοπικό Ολυμπιακό. 
Στο Ξυλόκαστρο ο Πανκαμαριακός επεκράτησε με 1 - ο του Παννεμεατικού ενώ στο Πετρί η Θύελλα δεν αγωνίστηκε  με τον υποβιβασμένο Πανσολυγειακό, σε ένδειξη πένθους καθώς εφυγε από τη ζωή , χθες ο πατέρας του προέδρου της Θύελλας. Στο ΔΑΚ ο Άγιος Γεώργιος έμεινε στο 0 – 0 με την υποβιβασμένη Δάφνη Εξαμιλίων. 
Στο "Γιάννης Στέφας" ο Ισθμιακός αποχαιρετησε την κατηγορία, μετά το ισόπαλο 3 - 3 με τον Αστέρα Δερβενίου,που προηγήθηκε με 3 – 0 και τελειωσε τον αγώνα με 9 παίκτες. Την ίδια στιγμή ο Τενεάτης Αθικίων, έχασε με 1 – 4 από τον   Ηρακλή Ξυλοκάστρου.
Στη β κατηγορία υποβιβάζεται και ο Ηρακλής Λεχαίου μετά το 0 - 0  σε ένα αγώνα  «ζωής – θανάτου»  με τον  ΑΟ Σπαθοβουνίου που παραμένει στην κατηγορία...

Η 30η  (τελευταία) Αγωνιστική

Ο Χάρι έκανε τη Βρετανία να βουρκώσει. Μια κενή θέση δίπλα στη Meghan Markle. Για τη μητέρα του…


Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

Μια θέση κενή.
Ακριβώς δίπλα στη νύφη.
Ανάμεσα σε εκείνη, και τον αδελφό του γαμπρού.
Ο μικρός γιος της πριγκίπισσας Νταϊάνα έκανε τη Βρετανία να βουρκώσει, αφήνοντας μια θέση κενή για τη μητέρα του.
Ο πρίγκιπας Χάρι δεν τη ξέχασε.

Αυτοκίνητο καρφώθηκε σε κολώνα γέφυρας στην Αθηνών – Κορίνθου - Σοβαρός ο τραυματισμός του οδηγού

Τροχαίο Αθηνών – Κορίνθου: Αυτοκίνητο καρφώθηκε σε κολώνα γέφυρας – Σοβαρός ο τραυματισμός του οδηγού [pics] | Newsit.gr 
Ένας οδηγός που κινούνταν στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του και έπεσε πάνω σε κολώνα γέφυρας στο ύψος του πεδίο βολής Κορίνθου.
Από την σύγκρουση ο οδηγός του ΙΧ τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κορίνθου.
 

Μάχες για άνοδο αλλα και σωτηρία (29η αγωνιστική ) στη Β΄Κορινθίας


 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgW3T_bn2F5xdVbJz0KxcSuK73SUybv2m9BtJKsL9O7lOiZJFsTWdDnwLbGeS7BdsY2Vm_MVHNla28DqqbB-ANy7jPrE3rEcyb0aPzXZmKrRR3jjDUAuK0ZAJyYbZs7QqvHTuvkyOhWjBg/s400/SAM_1251.JPG
Η Προτελευταία (29η) αγωνιστική ημέρα  στο πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας Κορινθίας διεξάγεται , αύριο Κυριακή 20 Μαΐου στις 5:00 το απόγευμα.   
Τίποτα δεν έχουν κριθεί ακόμα ως προς τον τίτλο του πρωταθλήματος , καθώς ο πρωτοπόρος ΠΑΣ Κλένια για να αναδεχθεί πρωταθλητής θέλει δύο ακόμα βαθμούς, ενώ τις άλλες δύο θέσεις ανόδου διεκδικούν άλλες 4 ομάδες ( Σαρωνικός Γαλατακίου, Ατρόμητος Χιλιομοδίου, Ολυμπιακός Λουτρακίου και

Λευκά μούρα, πλούσια σε κάλιο, ασβέστιο, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία


morus-alba

της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακής βιολόγου, medlabnews.gr



Η μουριά ανήκει στο γένος Morus της οικογένειας Moracae (Μορεωδών). 
Υπάρχουν πολλά είδη μουριάς, που φύονται σε διάφορα μέρη της γης.
Η άσπρη μουριά (Morus alba) κατάγεται πολύ πιθανό από την Κίνα και οφείλει το όνομα της στους άσπρους καρπούς της.
Έχει λευκούς και μερικές φορές κόκκινους καρπούς. Καλλιεργείται σε μεγάλες

Παρουσίαση του βιβλίου «Ωδή στη γενέθλια Κορινθιακή γη» της κας Παυλίνας Μπεχράκη


Εμφάνιση Φωτ.01.jpg


Παρουσιάσθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία το τελευταίο βιβλίο της κας Μπεχράκη, στο φιλόξενο χώρο της Στροπόλεως Κορίνθου, στην Κόρινθο επί των οδών Αδειμάντου και Αποστόλου Παύλου, στις 18 Μαΐου 2018. Η παρουσίαση του βιβλίου συνοδεύτηκε με έκθεση φωτογραχολής Αγιογραφίας (πρώην Λυσίππειο Πνευματικό Κέντρο Ν.Α.) της Ιεράς Μηφίας.


Εμφάνιση Φωτ.02.jpgΤο βιβλίο παρουσίασαν οι: Απόστολος Ε. Παπαφωτίου, Συγγραφέας, Περιφερειακός Σύμβουλος, Μαργαρίτα Ματάτση, Ποιήτρια, Μέλος της Ε.Ε.Λ. Αθηνών, και Δήμητρα Τσεπεντζή, Εκπαιδευτικός, Πρόεδρος του Σωματείου Λόγου & Τέχνης Αλκυονίδες Κορινθίας.
Παρατίθεται η εισήγηση του Απόστολου Παπαφωτίου:

Η Μεγάλη Βρετανία υποδέχεται το τρίτο… “Ρόδο της Αγγλίας”


Της Μαρίκας Λυσιάνθη

Goodbye England’ s rose, ήταν ο σπαρακτικός αποχαιρετισμός του Έλτον Τζον στην πριγκίπισσα Νταϊάνα, που έκανε τη Μεγάλη Βρετανία και τον πλανήτη να βουρκώσει.
Στην κηδεία της αδικοχαμένης πριγκίπισσας του λαού, ο καλός φίλος της άλλαξε τους στίχους του τραγουδιού “Candle in the wind”, και έκανε κάθε καρδιά που τον άκουσε, να προσπαθεί να δροσίσει τη λύπη της, με τα δάκρυα της ανάμνησης.
Από το μακρινό 1997, το “Ρόδο” της Αγγλίας πέρασε στην Κέιτ Μίντλετον, με τον γάμο της με τον πρωτότοκο γιο της πριγκίπισσας Νταϊάνα, πρίγκιπα Ουίλιαμ.
Και σήμερα, η χάρη περνάει στη Meghan Markle, η οποία παντρεύεται τον πρίγκιπα Χάρι.
Η Μεγάλη Βρετανία υποδέχεται το τρίτο… “Ρόδο της Αγγλίας”.
Και η ανθρωπότητα περιμένει από την αντισυμβατική ηθοποιό, να συνεχίσει τη μετεξέλιξη της μοναρχίας σε θεσμό προσφοράς στην κοινωνία.
Στις γενιές που έρχονται.


ysterografa.gr

Η κατάληψη των ανακτόρων από μια… αντισυμβατική νύφη. Οι καλύτερες φωτογραφίες του γάμου της χρονιάς

http://ysterografa.gr/wp-content/uploads/2018/05/Screen-Shot-2018-05-19-at-2.17.41-PM-850x496.png 

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

Ένα κορίτσι μπολιασμένο με αντισυμβατικό χαρακτήρα, στο πλευρό ενός πρίγκιπα με αντίστοιχη ροπή προς τη διαφορετικότητα.
Η Meghan Markle είναι πλέον η δούκισσα του Σάσεξ.
Και οι φωτογραφίες από τον γάμο της με τον πρίγκιπα Χάρι, έρχονται σαν ορεκτικό της… κατάληψης των ανακτόρων
http://ysterografa.gr/wp-content/uploads/2018/05/Screen-Shot-2018-05-19-at-2.17.49-PM-850x528.png

Νέο φιάσκο για την Κυβέρνηση: Δεν ασκείται δίωξη για την υπόθεση Novartis από την Βουλή

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/05/vouli-novartis-psifoforia-500.jpg
Στη μη άσκηση δίωξης λόγω αναρμοδιότητας και για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα, οδήγησε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που έγινε απόψε στη Βουλή για την υπόθεση NOVARTIS. Στην ψηφοφορία πήραν μέρος οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, της Χρυσής Αυγής και 4 ανεξάρτητοι βουλευτές.
Η Βουλή ψήφισε για την άσκηση ή τη μη άσκηση δίωξης κατά των πρώην πρωθυπουργών Αντώνη Σαμαρά και Παναγιώτη Πικραμμένου και κατά των πρώην υπουργών Δημήτρη Αβραμόπουλου, Ανδρέα Λοβέρδου, Ανδρέα Λυκουρέντζου, Μάριου Σαλμά, Σπυρίδωνος-‘Αδωνι Γεωργιάδη, Ιωάννη Στουρνάρα, Ευάγγελου Βενιζέλου, Γεωργίου Κουτρουμάνη, για την ενδεχόμενη τέλεση των αδικημάτων

Πέθανε η πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νικόλ Φοντέν

Πέθανε η πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νικόλ Φοντέν | Newsit.gr 
Απεβίωσε χθες η πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Νικόλ Φοντέν.
Η Νικόλ Φοντέν διετέλεσε πρόεδρος του ΕΚ από το 1999-2002 και υπουργός Βιομηχανίας επί προεδρίας Ζακ Σιράκ και πρωθυπουργίας Ζαν Πιερ Ραφαρέν (2002-2004).
Η πορεία της στην Ευρωβουλή άρχισε το 1984 και τελείωσε το 2009.
«Μαθαίνω μετά λύπης την απώλεια της Νικόλ Φοντέν, της δεύτερης γυναίκας που είχε προεδρεύσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, από το 1999 έως το 2002.